Gomorra – Viaggio nell’impero economico e nel sogno di dominio della camorra,

GEMMA ROTGER MOLL |Revista de Ferreries |28/05/2010

Gomorra – Viaggio nell’impero economico e nel sogno di dominio della camorra, traduït en català: viatge a l’imperi econòmic i al somni de domini de la Camorra, és la primera obra literària del periodista napolità Roberto Saviano. L’obra redactada, a partir de dades autobiogràfiques, la seva pròpia experiència amb la investigació periodística d’una de les organitzacions criminals mafioses més conegudes arreu del món, la Camorra.

La trama d’aquest llibre és la narració en primera persona de l’estructura de l’organització, tan a nivell social com econòmic, amb un gran numero de dades, fets i conseqüències del seu fer i l’existència. Saviano s’endinsa fins el fons de la qüestió, tant que ens revela des del reclutament dels nous afiliats fins el control que exerceix la màfia napolitana sobre els impostos i les vendes de productes arreu del món, fins hi tot al nostre país. Aquest gran numero de dates i explicacions li han costat car a l’escriptor ja que des de la publicació del llibre viu amenaçat de mort per organitzacions mafioses italianes.

Cal recordar que aquest llibre no és una novel·la tot i que l’autor intenti narrar literàriament els fets, sinó que es tracta d’un conjunt d’investigacions i vivències des del punt de vista d’un napolità proper a l’entorn, és per això que qui busqui una novel·la o un relat literari pot quedar decepcionat d’ella. Cal dir, que a part de la seva poca literatura, les xifres de ventes diuen que ja és prou interessant pel simple atreviment de les seves pàgines explicant detalladament i amb tots els arguments i dades possibles cadascuna de les trames que porta a terme aquesta organització.

Tot i això un altre aspecte negatiu és la quantitat de dades, que alguns cops es fan difícils de retenir. Tot i així considero que val la pena llegir-lo, posats que el llibre en si aconsegueix transportar-te per complet, com si tu mateix estiguis vivint els fets i pocs autors son capaços de dotar a les seves obres d’aquest realisme.

De tota manera també vull esmentar que qui sigui poc aficionat a la lectura el romà Matteo Garrone va dirigir el film amb el títol del llibre simplificat, Gomorra.

Si vos ha agradat aquest article podeu seguir les meves publicacions a l’apartat de tecnologia de la Revista de Ferreries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s