Malalties tecnològiques: Síndrome de les vibracions fantasmes.

GEMMA ROTGER MOLL |Revista de Ferreries |29/07/2011

En els últims anys l’ús de les noves tecnologies a augmentat d’una manera descomunal. Ja sigui per feina, per estar comunicats o simplement per diversió normalment sempre portem un gadget a sobre, el telèfon mòbil.

Si bé és veritat que s’ha parlat de les ones telefòniques com a quelcom cancerigen, capaç de deixar-nos impotents o de degenerar els nostre òrgans avui no entraré a debatre aquestes malalties sinó una altra patologia de caràcter psicològic que deriva de utilitzar aquest gadget de manera abusiva i de l’ànsia de utilitzar-lo en cada moment, aquesta patologia es pot anomenar síndrome de les vibracions fantasmes.

 En que consisteix el síndrome de les vibracions fantasmes?

Aquest síndrome consisteix en sentir que ens vibra el mòbil a la butxaca dels pantalons, a la bossa, o a algun altre lloc de la casa o la oficina, quan realment el mòbil no està sonant. I encara que sembli mentida segons enquestes fetes a Internet aquest fenomen ha ocorregut de manera espontània almenys al 30% de la població internauta algun cop de la seva vida.

Per què es produeix aquest fenomen?

El neuròleg nord americà Jack Tsao afirma que el fenomen és degut a que el cos interpreta les senyals del telèfon mòbil com a part del propi cos i que per això el cos pot sentir-les independentment de la presència del telèfon mòbil. En alguns casos ha sigut comparat amb el fet de que després d’una amputació el pacient segueix sentint l’extremitat amputada.

Si mateix, fora de discutir sobre si és o no és el mateix cas s’ha d’advertir a la població de que l’ús abusiu de les noves tecnologies pot desembocar no solament amb aquest síndrome si no també amb altres malalties més greus com el síndrome de Diògenes digital, el síndrome del túnel carpià o fins hi tot amb insomni i problemes posturals. Tots aquests problemes en la salud derivats de l’ús de les noves tecnologies els explicaré en articles pròxims.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s