Guiem Soldevila va posar ahir, amb els poemes d’en Ponç Pons, els pels de punta a Ferreries.

Guiem Soldevila va donar ahir vespre una lliçó magistral de bona musica i menorquinisme als ferreriencs que van assistir al seu concert de presentació del nou disc Nura, que és ni més ni manco que el poema Nura de Ponç Pons perfectament musicat.

Tot i que de bon començament el temps no va acompanyar i l’inici del que seria una nit de màgia i passió musical i literària es va veure lleugerament retardat, el públic va podeu gaudir dels versos del gran poeta Ponç Pons des de la perspectiva musical de la excepcional veu del jove cantautor ciutadellenc. El poeta es va encarregar de fer les presentacions formals i com sempre les informals també amb el seu peculiar caràcter que tant ens agrada al seus seguidors.

Per part d’en Guiem tenc a dir que si bé es veritat que cançons com són Illa o Estrella Blanca ja m’havien posat els pels de punta amb versos com “He somiat un mar de vidre, / al qui dec el meu valor, / immens mirall que evidencia / tantes pors i tants temors” tenc a reconèixer que el talent i la capacitat d’emocionar al públic de Guiem no solament es troben a les lletres de les seves cançons, o en aquest cas als poemes de Ponç Pons, sinó que la senzillesa i la sensibilitat de la seva persona es veuen reflectides de manera evident a la seva admirable veu. És per això que un poema que tracta uns temes tan commovedors no podrien ser interpretats per millor veu que no fos la seva.

Des del meu humil blog vull felicitar tant a en Ponç Pons, el meu gran mestre en l’art de la literatura i la vida per la seva admirable feina com a escriptor perquè no tothom es capaç de viure cada vers de la seva vida amb la mateixa passió i intensitat amb la que ho fa ell. I a en Guiem Soldevila perquè fa ja uns quants anys, a un recital de illa en vers, vaig descobrir un tresor en forma de vocables musicats que de la mateixa manera com ho fa el vi amb els anys madura i millora.

Enhorabona a tots dos!

2 thoughts on “Guiem Soldevila va posar ahir, amb els poemes d’en Ponç Pons, els pels de punta a Ferreries.

  1. Enhorabona Gemma, per aquest sentit i preuat escrit sobre uns autors que ara mateix són una referència a la Menorca musical i literària, i sobretot traginers d’un missatge que ens cal recuperar i difondre enfora de la confrontació inútil. Compartesc del tot les teues paraules.

  2. Gracies Bep, crec que per part meva ja està tot dit, o mes ben dit, ja està tot escrit. De totes maneres per una sempre és gratificant veure que sa gent comparteix ses meves paraules i gaudeix des meus escrit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s