La llei SINDE dos anys després de la seva aprovació

GEMMA ROTGER MOLL |Revista de Ferreries |06/07/2012

Dos anys després de l’aprovació de la protestada llei SINDE, el seu òrgan gestor està en plena execució, però… com funciona?

La Comissió de la Propietat Intel·lectual ha obert durant les darreres dues setmanes els seus primers vuit expedients contra pàgines web que presumptament serveixen o enllacen de forma no autoritzada continguts protegits per els drets d’autor.

Les conseqüències primeres que poden haver-hi passaran des de la obligació de retirar el contingut protegit fins a la obligació d’haver de tancar la pàgina web.
El procediment que segueix és el següent:

1.- Un cop denunciada la web pel titular de l’obra protegida o persona física o jurídica autoritzada, la comissió decideix si acceptar o no la denúncia. Si finalment l’accepta obrirà un expedient i avisarà a la pàgina web implicada que en un termini de 48 hores ha de retirar voluntàriament el contingut o bé presentar un recurs. Recordeu que una de les coses que caracteritza aquesta llei SINDE és la rapidesa amb la qual se li ha de fer front.

2.- Si s’ha decidit presentar recurs la comissió estudiarà aquestes al·legacions i exposarà les seves conclusions. Si aquestes no son satisfactòries, a partir d’aquest moment la pàgina web té cinc dies per retirar el contingut protegit o tornar a presentar un altre recurs.

3.- Passats aquests cinc dies la Comissió de Propietat Intel·lectual ha de dictaminat en tres dies si la pàgina realment viola els drets d’autor. Si això succeeix el cas es portarà davant un jutge (una altra característica de la llei SINDE és que l’aplicació no es completament judicial si no que la primera part qui revisa les al·legacions fetes per l’afectat és l’administració).  Aquest jutge serà qui executarà finalment la sanció que com hem dit pot anar des de la obligació de retirar els continguts fins al tancament forçós de la pàgina web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s