La talla exacte, en uns pocs segons i sense mesurar-te!

La compra de productes online és cada vegada més habitual, encara que quan es tracta de peces de vestir els consumidors continuen sent reticents. Això és perquè no poden tocar les peces ni provar-se-les, i la majoria de vegades ni tan sols saben quina talla triar. Els entallats varien tant entre marques que un mateix consumidor pot tenir una M per a una camisa d’una marca i en canvi una L per una altra d’una marca diferent. En la compra online, això significa que moltes vegades l’usuari no compra per por d’equivocar-se de talla o si ho fa, acaba retornant la peça per no haver triat la talla correcta.

Algunes botigues online proporcionen guies de talles per intentar solucionar aquest problema. No obstant això, no totes ofereixen aquest servei i en la majoria d’ocasions, els usuaris no tenen el temps, la voluntat o senzillament no disposen d’una cinta mètrica per mesurar-se. En aquest context, a l’abril de 2012 surt al mercat una aplicació anomenada Verisize, capaç de saber la talla exacta de l’usuari en tan sols uns segons per a qualsevol marca i peça, sense que aquest hagi de mesurar-se ni usar complexes guies de talles.

Verisize.com neix a partir d’una col·laboració amb una ‘spin off’ del Centre de Visió per Computador, entitat associada a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu propòsit és facilitar la compra i reduir les devolucions per problemes de talla, beneficiant tant al consumidor com a la botiga online. Per al seu desenvolupament s’ha utilitzat una base de dades de més de 50.000 persones de complexions diferents i s’han aplicat algorismes i tècniques de regressió múltiple, aconseguint una alta precisió. L’aplicació és compatible amb qualsevol botiga de roba online i és extremadament fàcil d’utilitzar.

La seva funció és indicar-li a l’usuari quina és la seva talla exacta per a qualsevol peça i marca. Aquest, únicament introdueix la seva altura, pes i edat i tria la seva complexió d’entre 6 possibles perfils. A continuació, el sistema estima les mesures del seu cos i les processa amb les talles de la marca de la botiga online, proporcionant-li la seva talla exacta. El transcurs des que l’usuari introdueix les seves dades fins que coneix la seva talla dura tan sols uns segons.

Els seus creadors veuen un alt potencial de creixement per a l’eina a causa de la seva facilitat i rapidesa d’ús. A més, segons afirmen “les mesures que demana el sistema són mesures que tothom coneix o fàcils d’obtenir” i la seva precisió és fins i tot més alta que si un es mesurés a si mateix a causa que “en general, al no disposar d’ajuda per prendre’s les mesures, la gent comet errors de fins a 2 centímetres”.

Segons sostenen els pares de l’aplicació, gràcies a ella “es redueixen les devolucions i els seus costos associats de gestió, logística i minvaments, s’evita la mala experiència que implica retornar la compra, s’evita la mala reputació deguda a opinions negatives d’un usuari, s’incrementen les vendes, generant confiança i satisfacció, augmentant els clients nous i millorant l’opinió dels ja existents, diferència a la botiga online de la competència, facilitant la compra, podent-se comprar des de qualsevol lloc”, entre altres avantatges.

Durant el mes de juny s’han estat realitzant proves que han funalitzat amb èxit a diverses botigues de roba online nacionals que seguiran durant el mes de juliol. A més, s’estan analitzant els resultats i s’estima que per a finals d’any l’incursió al mercat internacional.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s