Guiem Soldevila va brillar ahir amb llum pròpia als Jardins de s’hort de Sant Patrici

Ferreries ha hagut d’esperar gairebé un any per tornar a tenir el privilegi d’escolat en Guiem Soldevila. L’espera, però, ha sigut compensada amb una màgica nit de música, sentiments i emocions a un lloc tan idíl·lic com son els jardins de s’Hort de Sant Patrici.

Només cal dir que l’assistència va ser tan aclaparant que el concert es va haver de retardar uns minuts per tal de poder oferir seient a tots els assistents, ja que el nombre de persones que van veure brillar ahir vespre en Guiem va superar en creus ses expectatives que es tenien per fer-nos una idea des fenomen musical que estem descrivint.

Sa nit d’ahir va comptar amb sa música des polifacètic Guiem qui apart de cantar també va acompanyar ses seves cançons amb notes de piano i guitarra entre altres instruments; des seus dos “germans” tal i com ell mateix els descriu, que no son altres que en Lluis Janer a nes contrabaix i na Violant Menorca a nes violí. Si mateix es concert d’ahir va comptar amb sa presència d’altres músics com són Moises Pelegrí a la percussió i les veus del cor jove dirigit per Anabel Villalonga, a part Geliah també ens va encantar amb la seva  dansa durant l’estrena d’un dels nous temes de Guiem, Espelmes (poema musical de Constantino Kavafis).

A part dels temes interpretats de Nura (Ponç Pons) es públic ferrerienc també va tenir sa sort d’escoltar en primicia altres poemes musicats de Joan Salvat-Papasseit o Màriu Torres entre altres. Fins hi tot va poder gaudir de dos temes musicats de poetes menorquins com són Pere Gomila o sa ferrerienca Mònica Grau.

Res més a afegir a una nit en sa que sa música i sa poesia es van unir amb s’escenografia muntada per Núria Roman i un públic totalment entregat al que passava dant s’escenari. Esperam que es nostre poble pugui gaudir molts anys més de sa música d’en Guiem, que és, amb paraules d’en Ponç Pons, “un compositor tocat per la bellesa de la bondat, la màgia, la tendresa, la humanitat i el geni musical”.

Gemma Rotger Moll, Ferreries, 19 d’Agost de 2012

Nota: Agraïr també a en Damià Coll i tota sa gent que ho va fer possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s